De kosten die op gas bespaard kunnen worden

In veel woonwijken zijn inmiddels panelen op daken te zien. Vaak betreft het zonnepanelen. Bij veel mensen inmiddels wel bekend. De panelen wekken met de kracht van de zon elektriciteit op en zo kunt u op deze kosten besparen.

Alhoewel erg interessant is er een energiebron in veel woningen die vaak meer kost, en dat is gas. Met een zonneboiler kan hier op bespaard worden. De boiler wordt op het dak geplaatst en maakt gebruik van de zon om water op te warmen.

Opslagvat

douchenDit wordt vervolgens in een opslagvat bewaard en wanneer er warm water nodig is (bijvoorbeeld om te douchen) dan wordt dit water gebruikt. Mocht het water nog niet warm genoeg zijn, dan kan er bij worden verwarmd met de CV ketel. Dit is in een notendop wat een zonneboiler doet. Het is voor veel mensen interessant om deze te laten plaatsen.

De zonneboiler heeft ten op zichten van zonnepanelen wel een klein nadeel, dat moet eerlijk gezegd worden. Zonnepanelen wekken namelijk vrijwel de gehele dag energie op. En deze energie kan eventueel worden terug geleverd aan de leverancier. De panelen werken dus het hele jaar voor u en leveren een besparing op. Bij een zonneboiler werkt dit iets anders. Het water kan wel worden opgewarmd als u er niet bent, maar als u geen water gebruikt levert het ook geen besparing op. Toch kan het nog steeds interessant zijn om deze te laten plaatsen. Bereken het van te voren wel goed.

Een HR ketel om het water bij te verwarmen

Als u de zonneboiler combineert met een zuinige HR ketel zijn de besparing vaak nog beter. De zuinige HR ketel kan het water namelijk bijverwarming wanneer dit noodzakelijk is. De condensatieketel van Ragiro kan daarbij dus helpen. Stel dat er te weinig water aanwezig is in het opslagvat of dat dit van een te lage temperatuur is, dan springt de CV ketel bij om het te verwarmen. Wanneer dit een zuinige ketel is zullen hier vanzelfsprekend nog extra besparingen gerealiseerd kunnen worden.