Cosmetische ingrepen om het lichaam aan te passen

Cosmetische ingrepen zijn er in alle soorten en maten. Er zijn vrouwen en mannen die ‘iets laten doen’. Een aantal bekende ingrepen zijn toch wel de borstvergroting (een grotere cup maat krijgen door implantaten) of de liposuctie (het verwijderen van overtollig vet).

Een andere ingreep die toch wat minder bekend is, dat is de schaamlipverkleining. Een dergelijke ingreep is wellicht minder bekend omdat er liever niet over gesproken wordt.

Vrouwen schamen zich wellicht voor dit soort zaken. De naam van de ingreep zegt eigenlijk al voldoende. De schaamlippen worden kleiner gemaakt, sommige vrouwen hebben namelijk problemen doordat hun binnenste schaamlippen naar buiten komen. Problemen kunnen ontstaan bij het sporten maar ook in andere dagelijkse activiteiten. Daarnaast worden vrouwen er vaak behoorlijk onzeker van. De correctie van de schaamlippen middels een chirurgische ingreep kan mogelijk een oplossing zijn voor deze problemen.

Lichamen zijn nooit gelijk

Geen enkele vrouw is gelijk en ook de lichamen zijn grotendeels anders. Iedere vrouw heeft dus andere schaamlippen en hier is niets mis mee. Als de lippen echt erg groot worden en deze buiten de vulva komen, kunnen klachten optreden. De eerste stap is natuurlijk altijd om een arts naar uw klachten te laten kijken. Een afspraak bij de huisarts is bijvoorbeeld een goed idee. Als u geen klachten ondervind is dit natuurlijk niet noodzakelijk. Een huisarts zal u bij klachten doorverwijzen naar een gespecialiseerde chirurg.

Voor vrouwen die met deze klachten te kampen hebben is het misschien best een grote stap om een dergelijke stap te gaan zetten, en dat is begrijpelijk. Toch is het goed om te weten dat plastisch chirurgen er zijn om dit soort zaken te behandelen. De vrouw hoeft zich nergens voor te schamen. Tijdens een afspraak wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn om de schaamlippen kleiner te maken middels een ingreep. Ook op internet is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Zo wordt er op veel websites van klinieken uitleg gegeven hoe het precies in zijn werk gaat.